skip to Main Content

Het gebeurt ons allemaal: op een dag kijkt u in de spiegel en ziet u dat het gezicht dat naar u terugkijkt, rimpels heeft. Hoe expressiever uw gezicht is, hoe meer rimpels u zult zien: fronsen, lachen, glimlachen en andere gezichtsuitdrukkingen zorgen immers dat uw spieren zich dagelijks veelvuldig samentrekken. Ook factoren als stress, verdriet, afname van collageen, zon, verandering van de hormoonhuishouding en milieuverontreiniging versnellen de vorming van rimpels.

Botox behandeling

Sinds de jaren negentig wordt Botox® gebruikt om rimpels te verzachten of zelfs te laten verdwijnen. Tegenwoordig is Botox bijna niet meer weg te denken uit ons cosmetisch arsenaal en wordt het ook vaak gebruikt om de vorming van ingesleten rimpels te helpen voorkomen, met een fraai en natuurlijk resultaat.

 

 

Botox® is geen permanente oplossing – het houdt gemiddeld zo’n 3 à 4 maanden -, maar wel een zeer effectieve manier om expressierimpels te verzachten. Omdat Botox® geen ingrijpende behandeling is, staat u meestal na een kwartier weer buiten en kunt u direct doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.

Botox® wordt middels een zeer dunne injectienaald in spieren rondom de rimpel ingebracht. Omdat Botox® in feite spiertjes die uw rimpels veroorzaken, tijdelijk stillegt, is het van groot belang dat u een Botox® behandeling alleen door een zeer kundig en ervaren arts laat uitvoeren. Dit voorkomt dat uw gezicht er na de behandeling permanent verbaasd, of ‘bevroren’ uitziet. We kennen allemaal de voorbeelden van onkundig uitgevoerde Botox® behandelingen.  Dr. van der Eerden streeft er bij alle behandelingen die hij uitvoert – chirurgische en niet-chirurgische – naar om een zeer natuurlijk resultaat te behalen. Hij weet exact hoe hij de spanning uit uw gezicht haalt, zónder dat u er ineens heel anders uitziet.

Back To Top