skip to Main Content

Uw gezicht is het eerste wat u ziet als u ’s morgens in de spiegel kijkt en het eerste wat mensen zien als ze u ontmoeten: het reflecteert hoe u zich voelt. Dure serums en crèmes kunnen uw huid goed verzorgen en elastisch houden, maar ze kunnen één belangrijk gevolg van veroudering niet verhelpen: volumeverlies. Waar jonge mensen op cruciale plaatsen in het gezicht volume hebben, zorgt het verlies van volume voor een vermoeide, soms chagrijnige uitstraling. Fillers worden toegepast om rimpels te verzachten en/of volume terug te geven, zodat uw gezicht er minder vermoeid, zachter en voller uitziet. Op een natuurlijke manier. U ondervindt weinig tot geen pijn en de resultaten zijn meestal één tot anderhalf jaar zichtbaar.

“Het geheim is om met zo min mogelijk middelen een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen.”

VOORBEELDEN VAN INDICATIES VOOR HET GEBRUIK VAN FILLERS:

Botox behandeling lippen

 • fronslijnen opvullen
 • diepgelegen slapen
 • zijkant wenkbrauwen
 • diepgelegen traangoten (wallen)
 • ingevallen wangen
 • naso-labiale lijnen (neus-mond)
 • liplijnen, bijvoorbeeld door roken
 • lipvergroting, bijvoorbeeld bij dunner geworden lippen
 • marionetlijnen (mond-kin)
 • kin of neus met te weinig definitie
 • slappe kaaklijn
 • acné littekens

Veilige fillers

Tijdelijke fillers zoals Belotero®, Juvederm® (Volbella®, Volift®, Voluma®), Teoxane® (RHA 1-4, Redensity 2, speciaal ontwikkeld voor traangoten) en Radiesse® zijn compleet veilig en bestaan uit de lichaamseigen stoffen hyaluronzuur en – in het geval van Radiesse – calcium. Deze fillers in de vorm van een heldere gel – met verschillende sterktes – worden binnen een paar maanden tot een jaar vanzelf afgebroken en veroorzaken geen allergische reacties. Moderne fillers zijn langer houdbaar en geven een gladdere, natuurlijke look. De effecten blijven bij de meeste patiënten tot een jaar zichtbaar, omdat hyaluronzuur zorgt dat de huid zelf weer meer collageen gaat aanmaken. Dr van der Eerden werkt het meeste met Teoxane. Een Zwiters product wat al jarenlang op de markt is en gebruikt wordt.

procedure

Een filler behandeling ziet er als volgt uit: het te injecteren gebied wordt gereinigd met antiseptische doekjes. Een verdoving is niet nodig omdat we flinterdunne injectienaalden gebruiken en omdat de fillers vaak verdovende lidocaïne bevatten. Dr van der Eerden maakt kleine markeringen op de locaties waar u meer volume nodig heeft. De te behandelen gebieden worden geïnjecteerd, u voelt alleen kleine prikjes die een paar seconden per injectie duren. Daarna worden de behandelde gebieden gereinigd en mag u uw make-up bijwerken.

De gehele behandeling duurt ongeveer tien tot vijftien minuten. U kunt rondom de geïnjecteerde gebieden een geringe zwelling verwachten, die maximaal vier uur aanhoudt. De volgende dag is dit helemaal weggetrokken.

We zien zelden complicaties bij het gebruik van veilige fillers. Een enkele keer kan er een bloedvaatje aangeprikt worden waardoor een blauwe plek ontstaat en de huid kan wat rood, gevoelig of gezwollen zijn. Deze complicaties verdwijnen binnen twee tot drie dagen.

Back To Top