skip to Main Content

In klinieken die met vaste, lage prijzen werken, worden ooglidcorrecties aan de lopende band uitgevoerd. Vaak wordt hierbij slechts een stukje huid van de oogleden weggenomen. Dit is jammer, want vaak is er meer nodig om een echt fraai en natuurlijk resultaat te behalen, zoals het wegnemen van huid, het aanpassen van de ronde oogspier, het aanpassen of deels wegnemen van overtollig oogkasvet en niet zelden het op de juiste plaats positioneren van de wenkbrauwen. Al te vaak zien we na een ‘lopende band’ ooglidcorrectie dat er een asymmetrie van de wenkbrauwen of oogleden ontstaat, of dat een voorgenomen frisse blik helaas plaatsgemaakt heeft voor een treurige blik.

Dr van der Eerden neemt bij elke operatie de tijd en gaat uiterst gedetailleerd en voorzichtig te werk in zijn streven naar minimale, mooie littekens, een voorspoedig herstel en de kleinst mogelijke kans op complicaties.

Bovenooglid correctie

Zeggen mensen net iets te vaak tegen u dat u er moe uitziet, ook als u niet moe bent? Ziet u er somber uit of heeft u gezwollen of hangende oogleden, die op uw wimpers hangen of zelfs uw zicht beperken? Dan kan een bovenooglidcorrectie uw gezicht zichtbaar verjongen. Het teveel aan huid en ander weefsel wordt verwijderd, waarmee ook de vorm van het oog kan verfraaid kan worden. U krijgt weer een frisse, uitgeruste oogopslag. Een prettige bijkomstigheid is dat de littekens precies in de oogplooi vallen en dus nauwelijks zichtbaar zijn. De resultaten van een bovenste ooglidcorrectie zijn vijf tot tien jaar – en soms zelfs een heel leven – merkbaar

Onderooglidcorrectie

Wallen onder de ogen of afhangende onderste oogleden, maken dat u er vermoeider en ouder uitziet dan u in werkelijkheid bent. Bij een onderooglidcorrectie worden uw wallen verwijderd, worden uw afhangende oogleden gecorrigeerd en krijgt u uw jeugdige uitstraling weer terug.

EEN COMBINATIE VAN BEHANDELINGEN VOOR HET MOOISTE RESULTAAT !

Een ooglidcorrectie corrigeert géén kraaienpootjes, rimpels, donkere kringen of verzakte wenkbrauwen. Als u ook last heeft van verzakking van uw wenkbrauwen, dan is ophanging van de wenkbrauwen of een wenkbrauwlift eventueel aan te raden. (zie informatie wenkbrauwcorrectie) Verzachten van kraaienpootjes kan worden bereikt met Botox®, chemische peelings, of laserbehandelingen. Kringen onder uw ogen kunnen ook worden behandeld met fillers zoals hyaluronzuur, met vet en met Platelet Rich Plasma (groeifactoren uit uw eigen bloed). Laat u over de voor u beste benadering informeren tijdens een persoonlijk consult. Een correctie van boven-en onder oogleden kan in dezelfde procedure worden uitgevoerd.

Procedure

BOVENOOGLEDEN 

De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt 30-40 minuten voor beide ogen.

Bij uw bovenoogleden is het verwijderen van huid, een klein stukje uitpuilend oogspier en vet de meest gebruikelijke behandeling. Voordat de incisie wordt gemaakt, wordt de overtollige huid afgetekend. Dit is om het litteken in de huidplooi te laten vallen als het oog geopend is. De incisie rijkt net iets verder dan de buitenste ooghoek en valt weg in uw lachrimpels of andere bestaande lijntjes.

ONDERSTE OOGLEDEN 

Bij de behandeling van uw onderste oogleden kan één van de vele verschillende technieken worden gebruikt. Bij de conventionele methode wordt een incisie gemaakt die net iets verder rijkt dan de buitenste ooghoek en wegvalt in uw lachrimpels of andere bestaande lijntjes. Sommige chirurgen passen een techniek toe waarbij er een incisie aan de binnenzijde van het oog wordt gemaakt. Deze methode gebruikt dr van der Eerden echter niet, omdat het litteken het oog soms kan irriteren.

De ingreep duurt 60-80 minuten voor beide ogen en vindt ook onder plaatselijke verdoving plaats.

Correctie van onder- en bovenoogleden kan gecombineerd worden waarbij de ingreep in totaal ongeveer 90 minuten duurt.

Specialist in aangezichtschirurgie

Back To Top